Optimaliseer je webshop!

juli 8, 2020 0 Comments

Heb jij een online webshop, maar blijft je conversie laag en heb je moeite met het verkrijgen van bezoekers? Dan zijn er enkele dingen die je kunt doen. Wellicht doe je al een aantal van deze dingen, maar door het allemaal te doen kun je ervoor zorgen dat je hogerop komt in de zoekresultaten en ook meer bezoekers krijgt! 

Website optimaliseren

Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is en dat alles werkt. Je wilt natuurlijk niet dat mensen urenlang naar een product moeten zoeken op je website of dat ze een 404 errorpagina tegenkomen. Dit is ook vaak een aanleiding voor mensen om toch naar de concurrent te gaan. Zorg er dus ook voor dat al je linkjes werken en dat je de URL’s ook niet te lang en ingewikkeld maakt. Zo kunnen mensen ook gemakkelijker terug naar de pagina die ze hebben bekeken. 

Content

Werkt jouw website optimaal? Dan kun je deze vullen met content. Belangrijk is dat je relevante content plaatst en deze ook SEO-optimaliseren. SEO staat voor Search Engine Optimization en door dit te gebruiken kun je beter gevonden worden in Google. Je moet er wel voor zorgen dat je teksten ook goed leesbaar zijn en niet te veel voor de zoekmachine geschreven zijn. Zorg voor interne linkjes in je teksten, zodat mensen makkelijker kunnen navigeren. Heb je de content af? Dan kun je naar de volgende stap!

Linkbuilden

Als je website werkt en je content hebt geschreven, dan kun je aan de slag met linkbuilden. Wat is linkbuilden? Linkbuilden is eigenlijk het zorgen voor een hogere domeinwaarde van je website door andere websites met hoge waardes te laten linken naar jouw website. Zo ziet Google je als een relevante partij en gaat je waarde omhoog. Let wel op dat je niet direct ruilt met een website! Zorg dat je een middenpartij gebruikt, want anders heeft Google door dat je aan het ruilen bent en dat het mogelijk niet relevant is. Daarom is het goed om een netwerk op te bouwen. Door te linkbuilden kun je hoger komen in de zoekresultaten in Google. Wil je met je webshop ook producten meteen laten zien? Dan kun je ook gebruik maken van Google CSS

Wel is het belangrijk dat je eerst ervoor zorgt dat je website en je content in orde zijn, voordat je bezig gaat met linkbuilden. Je kunt namelijk wel gaan linkbuilden voor een bepaald woord, maar als je daar geen content voor hebt op je website dan vallen bezoekers ook gauw af.