E-fulfilment

december 6, 2018 0 Comments

Er zijn tegenwoordig steeds meer mannen en vrouwen die niet meer voor een baas willen werken. Ze willen zelfstandig kunnen werken en bepalen wat ze doen. Daarbij gaan veel mannen een eigen bedrijf beginnen en bieden zich vaak aan als klus bedrijf. Ze bieden vaak werkzaamheden aan van het beroep dat ze al vele jaren voor een baas hebben uitgeoefend.

Bij vrouwen ligt dat anders. Er zijn veel vrouwen die een webshop beginnen om op die manier, vanuit huis, te kunnen werken. Ze bieden via de webshop producten aan die ze op die manier willen verkopen. Voordat je met een dergelijk bedrijf wilt beginnen, is het belangrijk dat je eerst alle regels goed gaat bekijken. Er zitten veel haken en ogen aan wanneer je producten via je webshop wilt gaan verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de belasting, boekhouding, opslag van artikelen en dergelijke.

Webshop

Het is op de eerste plaats belangrijk dat je een webshop hebt die gemakkelijk op internet wordt gevonden. Wanneer er een persoon naar de producten op zoek is, die je verkoopt, is het belangrijk dat hij of zij op je webshop terecht komt. Ben je daar niet zo in thuis, dan is het belangrijk dat je om te starten een goede webshop laat opbouwen door een persoon die er veel verstand van heeft. Het kost natuurlijk geld, maar dat zal je zeker terugverdienen wanneer je gemakkelijk op internet wordt gevonden.

Werkzaamheden

Zodra je spullen van je webshop gaat verkopen, kun je dat in het begin allemaal zelf nog wel verwerken. Heb je echter veel succes dan zullen de werkzaamheden je boven het hoofd kunnen gaan groeien. Op zo’n moment zal je maatregelen moeten nemen. Je kunt niet meer alle producten die je verkoopt dagelijks inpakken, adresseren en opsturen. Je moet daarnaast ook nog je boekhouding bijhouden en zorgen dat je je voorraad aanvult. Ook worden er producten teruggestuurd die je weer zal moeten verwerken. Op dat moment is het verstandig om contact op te nemen met een e-fulfilment servicebedrijf. Zij zullen namelijk de gehele logistiek van je uit handen nemen.

Overeenkomst

Wanneer je dus besluit om met een e-fulfilment servicebedrijf samen te gaan werken, moet je eerst onderling goede afspraken maken. De afspraken moet je op papier zetten waarbij je samen het contract moet ondertekenen. Zodra dat is gebeurd, worden alle logistieke handelingen bij je uit handen genomen. Ze nemen de voorraad van de producten van je over. Je webshop wordt met hun computer verbonden en zodra je een product verkoopt via je webshop krijgen ze de bestelling binnen. Ze pakken dan het verkochte product in, adresseren het en sturen het dezelfde dag nog op. Door deze manier van werken worden de producten de andere dag bij de klant afgeleverd. De verkoop kan op deze manier 24 uur per dag doorgaan en dat voor 7 dagen in de week. Je zult daardoor ook meer producten gaan verkopen. Door de samenwerking heb je meer tijd over om je webshop bij te houden. Je kunt om te kunnen blijven concurreren bij anderen gaan kijken. Je omzet zal op deze manier behoorlijk kunnen stijgen.