Hoger in Google? Zo moet het niet!

Een hoge positie in de Google ranking is voor veel bedrijven misschien wel de belangrijkste reden van leven. Veel bedrijven vallen of staan met goed gevonden worden in Google. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven gespecialiseerd in het goed gevonden worden in Google. Er zijn ook een aantal zaken die je zelf kunt doen voor een betere ranking. Maar pas op: niet alles is waar! In deze blog lees je wat je vooral niet moet doen. 


Veel links is altijd goed

Dit is de eerste fabel die je veel tegenkomt op internet. Vroeger was het misschien zo dat veel links gegarandeerd zorgde voor een hogere positie in Google. Maar dat ligt tegenwoordig iets ingewikkelder. Het is namelijk zo dat Google oog heeft voor de kwaliteit van de backlinks. Focus hier dus vooral op. Sterker nog; veel slechte backlinks zorgen voor een slechte ranking. Er zijn veel tools die je kunnen helpen bij het meten van de kwaliteit van de backlinks. 


Zoekmachinemarketing is het enige wat je aan marketing moet doen

Dit is natuurlijk een grote leugen. Zoekmachine marketing is weliswaar een groot onderdeel van online marketing, maar je moet de rest zeker niet uitsluiten. Het telt namelijk allemaal bij elkaar op. Dit houdt in dat alles gewoon in orde moet zijn. 


De content

Wat veel mensen denken is dat je content bij zoekmachine marketing alleen maar hoeft vol te stoppen met keywords. Maar dat is helaas ook niet zo. Het is heel erg belangrijk dat de content die je creëert nauwsluitend aansluit bij het onderwerp van de blog. Ook moet de content volstaan met alleen maar waarheden. Ook is de spelling, woordkeuze en grammatica van cruciaal belang.