Software Scripter/ Packager

Geplaatst: 3 jaar geleden
Amsterdam
Apply Now

Vacature omschrijving

Bedrijfsprofiel
BT Advise is een onderdeel van één van de grootste telecommunicatieorganisaties ter wereld. BT is vertegenwoordigd in meer dan 170 verschillende landen en de unieke producten die wij bieden zijn onder andere een wereldwijd all-ip 21 CN netwerk, datacenters, solution design, IT integratie en IT security. BT heeft een uitgebreid platform voor spraakoplossingen en ruim 6900 kilometer lang glasvezelnetwerk in Nederland en België.

Voor communicatie-, netwerk- en IT-oplossingen gaan de multinationals, de veel eisende lokale ondernemingen en de overheidsinstellingen binnen de Benelux naar BT Advise. Zij kiezen voor BT, omdat BT zich bewezen heeft met oplossingen waar gigantische stappen voorwaarts worden gemaakt. Oplossingen die het operationele management verbeteren of de interne of externe communicatie stroomlijnen.

In de Benelux werken 1900 mensen voor BT. Het is een groot bedrijf, maar samen zorgen alle medewerkers voor een persoonlijke benadering, zowel in het contact met klanten als onderling.
Wil jij meegroeien met één van de grootste communicatiepartners van de Benelux? Solliciteer dan via onze website.

BT Advise is op zoek naar een

Software Scripter/ Packager

Functie omschrijving vacature Software Scripter/ Packager
Als Software Scripter/ Packager ben je verantwoordelijk voor de intake, scripting en packaging van software bij de enterprise klanten van BT Advise. Met andere woorden: jij zorgt voor het opleveren van werkende packages (met name voor virtualisaties) die de software volledig naar wens en geautomatiseerd installeren en gebruiksklaar maken voor de eindgebruiker.

Bij onze klanten is op dit moment veel vraag naar applicatie-virtualisatie en voor hen package jij alle gewenste software, zodat deze optimaal geïnstalleerd worden en draaien op de (nieuwe) omgeving. Dit begint bij een goede intake, waar je samen met de betrokken applicatiespecialisten bepaalt welke software gepackaged moet worden. Dat wil zeggen: volgens welke voorkeuren, eisen en afhankelijkheden het pakket geïnstalleerd moet worden en welke stappen/ kliks doorlopen moeten worden. In jouw packagedocument beschrijf en geef je visueel weer hoe het proces vormgegeven wordt. Voor een scherpe doorlooptijd van packaging tot en met implementatie geldt ‘een goed begin is het halve werk’. Daarom is het van belang dat jouw intake altijd scherp en goed is.

Op basis van de intake maak/ bewerk jij de MSI’s (Microsoft Windows Installer). Bij meer afhankelijkheden zoals bij server-client applicaties (met eventueel middleware) is de packaging complexer en uitdagender. Jij zorgt dat de package foutloos opgeleverd wordt en lost eventueel voorkomende problemen op, bijvoorbeeld bij bestandsconflicten en problemen met licenties. Voor jou is het dan telkens de uitdaging om een technische oplossing te zoeken en te puzzelen tot je het probleem opgelost/ omzeild hebt. Hierbij zet je ook dikwijls scripting met Windows Powershell Scripting of VB Script in als oplossing. Wanneer je de package gereed hebt, test je deze met de beheerders alvorens hij uitgezet wordt in een algemene acceptatietest. Voor de oplevering produceer je tot slot de package en levert de benodigde documentatie.

Bij BT Advise kan je als Software Scripter/ Packager een kijkje in de keuken nemen bij veel verschillende organisaties met ieder zijn eigen uitdagingen. Je wordt zowel ingezet bij package-projecten als in beheerder rollen, waar je ook contact hebt met de eindgebruikers als 2de lijn support . Beide type opdrachten heeft zijn eigen charme en kent een andere dynamiek. Als je van afwisseling en (complexe) package-opdrachten houdt, dan ben je als Software Scripter/ Packager bij BT Advise aan het juiste adres.

Functie eisen
Je bent een techneut in hart en nieren, maar ook leergierig, doelgericht, flexibel, communicatief, enthousiast en vooral behulpzaam. Je kan goed werken in teamverband, maar ook uitstekend zelfstandig werken. Daarnaast voldoe je aan de volgende functie eisen:

  • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding ICT;
  • Ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van migratie en packaging – bij voorkeur in de IT detachering;
  • In het bezit van relevante certificaten, zoals SCCM (2012) aangevuld met MCSE of MCITP;
  • Ervaring met Microsoft PowerShell Scripting en Vbscript en APP-V;
  • Ervaring met Installshield Admin Studio, IBM Tivoli en Active Directory is een pré;
  • Diepgaande kennis en aantoonbare ervaring met troubleshooting van complexe problemen in enterprise omgevingen;
  • Je bent goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vindt het ook leuk om jouw kennis te delen;
  • Schriftelijk en mondeling beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
  • In bezit van rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden
BT Advise biedt een uitdagende functie binnen een flexibele organisatie met vele uitdagende projecten binnen enterprise omgevingen. Daarnaast hebben wij aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Marktconform jaarsalaris met een doorloop tot ongeveer €50.000,= (bruto);
  • Inspirerende bonusregeling;
  • Premievrij pensioen;
  • Leaseauto met tankpas;
  • Ruime doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden, zoals het behalen van je certificaten;
  • En uiteraard een mobiele telefoon en laptop.
  • In ons vak geldt: ‘Wat vandaag nieuw is, is morgen al weer achterhaald’. Bij BT Advise begrijpen wij dat het daarom van belang is dat onze specialisten op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. BT helpt jou daar graag bij.

Iedereen binnen BT Advise heeft zijn eigen ontwikkelingsplan. Hierin komt te staan welk groeipad je gaat/ wil bewandelen, maar ook welke certificaten je gaat behalen. Tevens organiseren wij samen met specialisten Citrix-avonden bij ons op kantoor ter inspiratie en kennisdeling om zo samen bij te blijven bij het vakgebied en nieuwe oplossingen.

Locatie
Amsterdam

Contactpersoon
J. Spijker

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!