Deze ICT vacature is meer dan 40 dagen geleden geplaatst.. Maar niet geschoten is altijd mis!

full time ICT vacature ICT Adviseur

van De Provincie Noord-Holland in Haarlem

Op zoek naar uitdagend werk dat er ook nog eens toe doet? Dan is een baan bij de Provincie Noord-Holland wellicht te overwegen!

Met als motto Vormgeven aan verandering maakte de Provincie Noord-Holland als organisatie begin 2006 een nieuwe start. Daarvoor zoekt de provincie Noord-Holland gemotiveerde medewerkers, die hun eigen professionele ontwikkeling willen combineren met inhoudelijk interessant en maatschappelijk relevant werk.

De Provincie Noord-Holland kent vier verschillende directies:

 • De beleidstaken zijn ondergebracht bij de directie Beleid.
 • Directie Subsidies, Handhaving en Vergunningverlening (SHV) houdt zich bezig met aanvraag, beoordeling, verlening en toezicht/handhaving van subsidies en vergunningen.
 • Binnen de directie Beheer & Uitvoering (B&U) vinden we de uitvoering van groen-en

 • infrastructuurprojecten, beheer en onderhoud van wegen en vaarwegen en muskusrattenbestrijding.
 • De directie Middelen ondersteunt de overige clusters bij het realiseren van hun doelen.

Aan het hoofd van iedere directie staat een directeur. De vier directeuren geven samen met de Algemeen Directeur leiding aan de ambtelijke organisatie die is gevestigd in Haarlem. De Directie is verantwoordelijk voor de voorbereiding van alle besluiten voor het College van Gedeputeerde Staten.

Achtergrond:
De directie Middelen speelt een belangrijke rol binnen de Provinciale organisatie. Zij heeft de taak om de organisatie te voorzien van verschillende vormen van deskundigheid en ondersteuning op de gebieden van administratieve en financiële dienstverlening, juridische dienstverlening, communicatie, personele dienstverlening, facilitaire dienstverlening, inkoop, documentaire informatievoorziening en ICT. De directie Middelen is als het ware de motor die de provinciale organisatie soepel laat rijden. De directie staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en is het kloppende hart van de organisatie. Klant- en resultaatgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel.

De sector ICT Regie is onderdeel van de directie Middelen. De sector bestaande uit ongeveer 29 fte. De sector ICT Regie heeft als taak het vertalen van de behoeften van de klantdirecties naar effectieve en efficiënte ICT oplossingen en voert de regie over het realiseren van deze ICT oplossingen. Doordat De Provincie Noord-Holland grote delen van haar ICT uitbesteed heeft aan externe ICT Dienstverleners, behoort het bewaken van de operationele ICT dienstverlening tot de taken van de sector.

De Provincie Noord-Holland heeft voor haar vestiging in Haarlem een vacature voor een:

ICT Adviseur

(Regelaar met bedrijfskundige informatica achtergrond)
Vacaturenummer: MID-ICT-regie-MT11-2
Aantal uur: minimaal 32, maximaal 36.

Functieomschrijving ICT Adviseur:
Als ICT Adviseur zit je op de scheidslijn van Business en IT. Je adviseert, vooral gevraagd maar ook ongevraagd, de organisatie over de mogelijkheden om de applicaties en technologie optimaal in te zetten om functionele wensen en eisen in te vullen. Dit betekent o.a. het meewerken aan het opstellen van een business case, het (laten) uitvoeren van impactanalyses, het aansturen van verschillende leveranciers voor de realisatie en het procesmatig begeleiden van deze trajecten van initiatief tot en met realisatie. Hierbinnen bewaak je en stuur je op de afspraken die gemaakt zijn t.a.v. de architectuur en die gemaakt zijn met leveranciers. Je bent dus op verschillende manieren intensief betrokken bij diverse vernieuwing- en wijzigingsverzoeken. Naast deze operationeel inhoudelijke taken, lever je een bijdrage aan de professionalisering en het op de kaart zetten van de sector ICT Regie. Je maakt hierbij gebruik van kennis op het gebied van ICT en processen. Kortom; een echte regelaar, regisseur die het leuk vindt om veel verschillende dingen tegelijk te doen.

Functie eisen ICT Adviseur:

 • Je hebt een HBO diploma.
 • Beschikt over minimaal 5 jaar relevante ICT ervaring.
 • Gangbare ICT architectuur modellen en methodieken zijn jou bekend.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve, sociale en advies vaardigheden.
 • Je beschikt over een analytisch vermogen.
 • Je hebt een brede kennis van informatievoorziening processen en van de structuur en werking van systemen en applicaties.
 • Naast aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van projectmatig werken heb je leiding gevende capaciteiten en een creatieve maar realistische instelling.
 • Naast bekendheid met ICT beheer processen als ITIL, ASL en BISL heb je ook een technische achtergrond om te kunnen schakelen met zowel de business als de techniek.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

De Provincie Noord-Holland biedt:
Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring minimaal € 3.022,02 maximaal € 4.317,19 Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.

Solliciteren naar de vacature ICT Adviseur bij De Provincie Noord-Holland:
Interesse gewekt? Laat je cv achter op onze sollicitatiepagina

Informatie over de functie ICT Adviseur:
Deze vacature wordt exclusief door Iduet werving & selectie uit Haarlem behandeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edward Bos van Iduet via tel: 023-5121010 voor verdere inlichtingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: ICT Architect, IT, Automatisering, Provincie Noord-Holland, ITIL, BISL, ASL, Informatica


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 23-04-2013
Gezien: 16554 keer