full time ICT vacature Senior medewerker ICT Serviceplein

van gemeente Utrecht in Utrecht

Voor het Serviceplein ICT zijn wij op zoek naar een enthousiaste ervaren medewerker die dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Het unieke aan deze vacature is dat je bij gaat dragen aan het verhogen van de dienstverlening van het Serviceplein ICT. Dit doe je samen met een collega senior medewerker vanuit een voorbeeldrol en door middel van coaching, controle en bijsturing.

Dit is je werk

Op het Serviceplein ICT ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden en het beantwoorden van vragen van medewerkers. Het Serviceplein is een klantgerichte organisatie waarbij gewerkt wordt vanuit vier kernwaarden: ‘zorgvuldig’, ‘enthousiast’, ‘proactief’ en ‘samen’.

Je taken zijn:

 • Het coachen van collega’s op het gebied van afhandelen van elke ICT klantvraag;
 • Het maandelijks uitvoeren van bila’s;
 • Het aanleveren van wekelijkse en maandelijkse rapportages;
 • Het controleren van calls op juistheid, volledigheid en doorlooptijd;
 • Het opstellen van procedures, werkinstructies en procesbeschrijvingen;
 • Regelmatig contact en terugkoppeling met de vakafdeling ICT;
 • Je hebt geregeld klantcontact waarbij je gebruikersondersteuning biedt op het gebied van kantoorautomatisering.

Informatie over organisatie onderdeel/afdeling

Je komt te werken voor het organisatieonderdeel Mens & Organisatie, wat bestaat uit de afdelingen HRM en Facilitair & Huisvesting (F&H). De doelstelling van Mens & Organisatie is: ‘Medewerkers zijn trots op hun werk en werken gezamenlijk en op vakkundige wijze aan de opgave van de stad.’ F&H is verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening op het Stadskantoor, het Stadhuis en verschillende locaties in de stad. Via het Serviceplein kunnen medewerkers van de gemeente Utrecht meldingen en aanvragen doen over Financiën, F&H, HRM en ICT. Er zijn ongeveer 140.000 contacten per jaar.

Dit bieden we je

We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Samen met jou zorgen we dat alle medewerkers van Utrecht prettig en gezond kunnen werken. Dit doe je door datgene waar je goed in bent in te zetten.

Onderstaand vind je ons aanbod:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €2.756 en €4.048 op basis van 36 uur (schaal 9). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met optie tot verlenging.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of alles eens per jaar laten uitbetalen.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zoals diverse cursussen en trainingen.
 • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden , zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

Dit vragen we van je

Als ervaren medewerker ken je de inhoud van het werk. Hierdoor ben je in staat om andere medewerkers bij te sturen en daarmee de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de dienstverlening aan de klanten. Daarnaast ben je proactief, flexibel en communicatief vaardig. Je weet een probleem snel te doorgronden, zodat je samen met je collega’s tot een oplossing komt. Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen.

Concreet heb jij:

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van ICT beheer of soortgelijk;
 • Je hebt ervaring met o.a. Microsoft Windows 10, Office 365 (Outlook, Word, Excel,Teams), Vmware, Avaya, ITIL, SAP en Ivanti Workspace;
 • Je hebt 1e lijns werkervaring en bent in staat dit d.m.v. coaching en bijsturing over te brengen op je collega’s;
 • Je bezit de nodige vakinhoudelijke kennis en ervaring, met name kennis en affiniteit van ICT.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als Ervaren Medewerker ICT Serviceplein aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct via de Solliciteer button. Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Glenda Egers, Coördinator Serviceplein, 06 – 14 61 46 68. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Mieke van der Vlis, Recruiter, 06 – 48 19 23 32.

Geef in je motivatiebrief aan waarom jij geschikt bent voor deze rol en hoe jij je collega’s gaat coachen en inspireren. Licht ook je ervaring toe met het verbeteren van klanttevredenheid en processen. Je motivatie kan in de vorm van een brief maar mag ook d.m.v. een filmpje.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast. We maken zoveel mogelijk gebruik van videobellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. Klik hier om in te schrijven in ons Marktplein inhuur voor onze inhuuropdrachten.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 08-02-2021
Gezien: 217 keer