Deze ICT vacature is meer dan 40 dagen geleden geplaatst.. Maar niet geschoten is altijd mis!

full time ICT vacature Functioneel Beheerder Open Zoekplatform

van Koninklijke Bibliotheek in Den-Haag

Functioneel Beheerder Open Zoekplatform
Den Haag, 40 uur per week

Ben jij een enthousiaste Functioneel Beheerder die naast functioneel beheer ook veel kennis heeft van zoeksystemen en API’s? Ben je bedreven in communicatie met interne en externe partijen? Zo ja, dan moet je zeker verder lezen.

Wat ga je bij ons doen?
Als Functioneel Beheerder Open Zoekplatform (OZP) ben je het eerste aanspreekpunt voor afnemers en toeleveranciers van dit platform. Het OZP zorgt ervoor dat bibliografische metadata van zowel fysieke als digitale collecties op gestandaardiseerde wijze worden verrijkt en doorzoekbaar gemaakt. Het OZP vervult een centrale functie voor de Nationale Digitale Bibliotheek en de Nationale Bibliotheek Catalogus.

Als Functioneel Beheerder werk je mee aan software releases, onderhoud je meer dan 100 verschillende complexe configuraties voor stakeholders in het bibliotheekveld en maak je jezelf hard voor de kwaliteit van de data en doorontwikkeling van het platform.

Je bent nauwkeurig en analytisch sterk. Je bezit uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden, waardoor iedereen weet wat er gebeurt. Je laat dit zien door het verzorgen van presentaties en het up-to-date houden van de documentatie. Daarnaast coördineer je het releaseproces en voer je acceptatietesten uit.

Functie-eisen

 • Minimaal hbo- werk -en -denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring met releasemanagement (ITIL en BiSL zijn een pre).
 • Ervaring met metadatasystemen en XML.
 • Ervaring met CQL en JSON is een pre.
 • Communicatief sterk en met oog voor detail.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Wie zijn wij?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (tientallen miljoenen gedigitaliseerde krantenpagina’s). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en -voor iedereen die het nodig heeft – met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Digitalisering & Documentverwerking
Waar kom je bij ons werken?
Bij de afdeling Digitalisering & Documentverwerking. Deze afdeling is een onderdeel van de sector Verwerking & Behoud. Deze sector vormt het kloppende hart van de KB en zorgt voor de verwerking en het behoud van alle collecties van de KB, zowel fysiek als digitaal. Je valt rechtstreeks onder het hoofd van de afdeling.

Sollicitatieprocedure
Hebben we je interesse gewekt?
Solliciteer dan via het online sollicitatieformulier en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Functioneel Beheerder. Het vacaturenummer is 20-04-006.

Om je alvast beter te leren kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie belangrijke ontwikkelingen te noemen die jij in jouw vakgebied ziet. Je kunt solliciteren t/m zondag 1 maart 2020.

Je krijgt z.s.m. een ontvangstbevestiging. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de week van 9 maart 2020. Als we je hiervoor uitnodigen, bellen we je tijdig op om een afspraak te maken. Als we je niet uitnodigen voor een gesprek, dan sturen we hierover z.s.m. een bericht.

Wil je eerst meer weten?
Bel dan met George Siemensma (teamleider Digitalisering & Documentverwerking), tel. 06-45149317. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839. Of kijk op https://www.academictransfer.com/nl/employer/KB/.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Bibliotheek). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 18-02-2020
Gezien: 1547 keer