DevOps Engineer Integratieplatform

Geplaatst: 3 jaar geleden
Wageningen
Apply Now

Vacature omschrijving

Wij zoeken
Wil je meedoen met het team van koplopers van Wageningen University & Research? Ben je bereid om onze collega’s te helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van de wereld op het gebied van landbouw, gezond voedsel en de leefomgeving?
Wij zoeken een veelzijdige devops engineer voor ons integratieplatform die bij een professioneel en ambitieus team van Wageningen University & Research wil werken. Wij zijn Multidisciplinair Team Integration Services, onderdeel van FB-IT, en verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het integratie systeemlandschap van Wageningen University & Research (WUR). FB-IT is het IT-schakelpunt voor WUR en heeft een constant veranderend applicatielandschap waarbij diensten en technieken in beweging zijn én blijven. Beheer, integratie en ontwikkeling gebeuren allemaal in-house.
Het integratielandschap bestaat op dit moment uit twee oplossingen:

  • Enterprise Service Bus (ESB) gebaseerd op Openshift/Docker, Apache Camel, Splunk en Gitlab. Het platform is op basis van Java-code gebouwd.
  • Oud ESB-platform op basis van WSO2 dat wordt uitgefaseerd door het bovengenoemde platform.

Onze primaire taak bestaat uit het in de lucht houden van onze flexibele, robuuste en betrouwbare oplossing voor integratie voor de WUR. Hierbij houden we rekening met onze gebruikers, klanten en alle aanpalende systemen. Door het bewegende landschap en technieken verandert de rol van FB-IT voortdurend, en jij verandert mee.
We zoeken een devops engineer, een persoon met een groot bewustzijn op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en procesbewaking die ons ondersteunt bij het beheer van het platform. Het beheer is door steeds verdergaande automatisering en strakke bewaking van conventies steeds minder een fulltime bezigheid. Daarom zoeken we iemand die het interessant vindt om mee te helpen bij het schrijven van de Java-code voor de ESB-koppelingen in de perioden dat het beheerwerk hier ruimte voor laat.
Ben je altijd op zoek naar de optimale balans tussen pragmatisme, flexibiliteit, stabiliteit, veiligheid en beschikbaarheid? Kun je deze vaardigheden inzetten om bestaande systemen en diensten te beheren en verbeteren, maar ook om nieuwe diensten te helpen opzetten of migreren? Dan ben jij onze kandidaat!

 

Wij vragen

  • HBO werk- en denkniveau met enthousiasme voor het aanbieden van een modern, flexibel en veilig integratie systeemlandschap voor onderwijs en onderzoek
  • Leergierig en flexibel; de integratiewereld verandert snel, wij veranderen mee
  • Ervaring met het beheer van complexe infrastructuur, in het bijzonder integratie-oplossingen is een pré.
  • Ervaring met het schrijven van (Java-)code is een duidelijke pré, maar je hoeft zeker geen senior te zijn.
  • Balans vinden tussen agile en planmatig werken
  • Kwaliteitsbewustzijn, stabiliteit is belangrijk
  • Balans tussen pragmatisme en stabiliteit kunnen vinden
  • Zorgvuldigheid qua werken, documenteren en communiceren
  • Kennis van Linux (Red Hat, Ubuntu), command-line tools en scripting (voorkeur voor Python) is een must
  • Ervaring met Splunk en het bouwen van queries/dashboards in Splunk is een pré
  • Ervaring met containers (Docker, OpenShift) is een pré
  • Gestructureerd werken wanneer het gaat om bijvoorbeeld OTAP-omgevingen
  • Communicatieve vaardigheden richting minder technische functioneel beheerders, maar ook vertaalslag naar ontwikkelaars kunnen maken
  • Een klant- en gebruikersvriendelijke instelling
  • Ambitie om beheertaken te automatiseren
  • Ervaring met het inrichten van monitoring is een pré

 

Wij bieden
Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3.255,- tot maximaal € 5.057,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11). Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie een vaste aanstelling aan te gaan.
Daarnaast bieden wij:

  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.

 

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sander van den Steen van Ommeren, Vakgroep manager Development, telefoon: 0317- 484831 of per e-mail: sander.vandensteenvanommeren@wur.nl
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Gert Kreeft, HR Manager, telefoon: 0317-481139 of per e-mail: gert.kreeft@wur.nl

Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online tot maandag 10 februari via de sollicitatie button op deze site.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij zijn
To explore the potential of nature to improve the quality of life. Dat is de missie van Wageningen University & Research. Zo’n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan 100 landen werken overal ter wereld op het terrein van gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen University & Research is een organisatie met internationale impact en maakt grote stappen in haar informatievoorziening. In 2018 vierden wij ons 100-jarig bestaan en we zijn al volop bezig met de volgende honderd jaar met voor IT belangrijke thema’s zoals data driven science en digitalisering en flexibilisering van het (online) onderwijs.

De IT-organisatie binnen het Facilitair Bedrijf (FB-IT) zorgt met 160 medewerkers voor een goed werkende en moderne ICT- en digitale (leer) omgeving voor onderwijs en onderzoek. IT is een flexibele, wendbare (agile) organisatie met volop ontwikkel- en carrièrekansen voor IT-specialisten op verschillende niveaus. Wij zijn leverancier van stabiele basisvoorzieningen en werken samen met de business in multidisciplinaire teams aan actuele vraagstukken op het gebied van onder andere digitalisering, selfservice, security, datamanagement, high performance computing en cloud strategie. Wij zijn trots op onze tweede plaats op de ranglijst van beste werkgevers bij niet-ICT-organisaties volgens de Computable Career Guide 2019, zie:
https://www2.computable.nl/apps/career-guide/werkgeversonderzoek-niet-ict-organisaties.php