full time ICT vacature Changemanager

van CBG-MEB in Utrecht

Functie­omschrijving
Wij zoeken een energieke en daadkrachtige Change Manager, die de hectiek van changemanagement binnen het CBG leuk vindt. Jouw uitdaging is om de stabiele factor te vormen in een continu veranderende organisatie met nationale en internationale belangen.

Als Change Manager is jouw doel te borgen dat wijzigingen gecontroleerd, beheerst en zonder productieverstoringen worden uitgevoerd. Je draagt zorg voor het correct laten registreren van wijzigingen, het laten uitvoeren van risicoanalyses en opstellen van stappenplannen voor wijzigingsvoorstellen betreffende infrastructuur en applicaties. Je draagt zorg voor het borgen van een correcte uitvoering van het change-, release- en problemproces door interne partijen en externe leveranciers en werkt nauw samen met de Service Level Manager en Service Manager. Je initieert waar nodig procedurele en procesmatige wijzigingen binnen deze processen. Als Change Manager ben je voorzitter van het Change Advisory Board (CAB) en verantwoordelijk voor de changekalender en releaseplanning en de publicatie daarvan.

Wat kan je?
Van jou wordt verwacht dat je excelleert in het stimuleren en activeren van afdeling-overstijgende samenwerking, een professionele houding hebt ten aanzien van scheiding tussen proces en inhoud en succesvolle duurzame relaties weet op te bouwen tussen de interne klant, Functioneel Beheer en de IV afdeling waar je werkzaam bent. Je analyseert de geleverde dienstverlening en rapporteert over het proces en wanneer de kwaliteit afwijkt van de afgesproken standaarden. Daarnaast assisteer je Functioneel Beheer en de leverancier bij het definiëren van acceptatie- en testcriteria.

Je beschikt over analytische vaardigheden en kan verbanden leggen tussen verschillende soorten informatie. Je bent een creatieve denker, die vernieuwende ideeën initieert en stimuleert. Je bent overtuigend en kan jouw standpunten onderbouwen met heldere aansprekende argumenten. Je beweegt je makkelijk binnen en buiten de organisatie. Je bent in staat om goede contacten op te bouwen en te onderhouden. Voor een goede functievervulling is het van belang dat je snel kunt schakelen, concrete doelen en prioriteiten kan stellen. Je bent in staat om (je eigen) werkzaamheden te organiseren en een realistische planning te maken. Je volgt en controleert de voortgang van (eigen) activiteiten en de kwaliteit van producten. Je signaleert eventuele afwijkingen en onderneemt tijdig acties om bij te sturen. Je bent flexibel en bent bereid, om wanneer nodig, buiten kantooruren te werken.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO-opleiding, richting bedrijfskunde en/of ICT;
  • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
  • ITIL v3 Foundation gecertificeerd, aangevuld met één van de intermediates Release, Control and Validation of Service Transition;
  • BiSL Foundation is een pré;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met relatiebeheer (zowel in- als extern) waarbij jouw onderhandelingsvaardigheden uitstekend zijn;
  • Aantoonbare ervaring met servicemanagementtooling, bij voorkeur TOPdesk;
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van Project Management / Projectmatig werken;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden (NL & EN);
  • Je bent een procesdenker, kan onder hoge tijdsdruk werken en blijft kalm in hectische situaties.

De functie van Change Manager valt binnen het Functiegebouw Rijk onder de familie Bedrijfsvoering , Functienaam Adviseur Bedrijfsvoering. De daarbij horende competenties zijn: Analyseren, Klantgerichtheid, Omgevingsbewustzijn, Plannen en organiseren, Samenwerken, Voortgangscontrole en Zelfontwikkeling.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4905,- bruto per maand (schaal 11 BBRA 1984) exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Het CBG is gevestigd in een modern kantoorpand op loopafstand van het Utrecht Centraal Station.
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Alvast ter informatie, mocht u uitgenodigd worden voor een gesprek:

De eerste gesprekken vinden plaaats op maandag 28 oktober, en de tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 31 oktober.

Interesse?
Reageer via de solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 08-10-2019
Gezien: 180 keer