full time ICT vacature Senior Network Engineer

van Autoriteit Consument & Mark in Den Haag

Senior Network Engineer
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat / Autoriteit Consument & Markt

Functieomschrijving

Wil jij je technische netwerkervaring inzetten in een enthousiast team waarbij alles draait om betrouwbare data en cybersecurity? Reageer dan nu op deze mooie vacature voor senior network engineer bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Mede dankzij jouw expertise draaien onze systemen optimaal, is onze informatie veilig, krijgt de ACM de juiste ondersteuning en is de organisatie goed voorbereid op nieuwe ontwikkelingen.

Functieomschrijving:

Als senior network engineer ben je samen met het team verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van onze IT-systemen en netwerken. Je werkt veel in projecten met collega’s van andere IT-disciplines. Samen zorg je ervoor dat alle wijzigingen op IT-gebied veilig, betrouwbaar en geruisloos doorgevoerd kunnen worden. Door jouw vooruitstrevende inbreng en slimme ideeën draag je bij aan diverse IT-ontwikkelingen binnen de ACM. De komende jaren staan in het teken van upgrade- en vervangingsprojecten op het vlak van systeem- en netwerkbeheer. Hierbij zet jij jouw kennis van netwerken, security, DMZ-omgevingen, firewalls, load-balancers, serverruimtes met patch-kasten en servers, storage, werkplekken en telefooncentrales proactief in. Wat je concreet gaat doen? Jij voert beheerswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het oppakken van tweedelijns-meldingen en het uitvoeren van changes. Als senior network engineer werk je mee aan de vernieuwing van onze infrastructuur en de transitie naar optimaal gebouw onafhankelijk werken. Ook neem je deel aan projecten die de corebusiness van de ACM ondersteunen. Tot slot denk je mee over en bouw je mee aan ontwikkelingen als software-defined architecture en data gedreven toezicht.

Functie-eisen

Deze senior functie doet een stevig beroep op jouw kennis én skills. Analytisch vermogen heb je nodig om snel afhankelijkheden tussen componenten, de oorsprong van een probleem en de beste oplossing te zien. Of om tijdig signalen over onvoldoende resources op te pikken en in actie te komen. Jij houdt focus op het realiseren van onze doelen. Resultaten boeken en deze met trots delen: daar maak jij je sterk voor. Vanzelfsprekend is het hierbij belangrijk dat je goed kunt plannen, organiseren en communiceren. Samenwerken in een team is voor jou een tweede natuur, maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Ook ben je omgevingsbewust en proactief.

Verder breng je mee:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Certificeringen: ITIL Foundation en CCNA.
 • Information Security Foundation certificering is een pré.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als netwerkbeheerder.
 • Kennis van en ervaring met netwerken, DMZ-omgevingen, firewalls, loadbalancers, serverruimtes en patchkasten, servers, storage, werkplekken, telefooncentrales en communicatielijnen.
 • Kennis van en ervaring met software-defined networking (zoals VMware NSX of Cisco ACI).
 • Kennis van en ervaring met Cisco-producten (Catalyst en Nexus).
 • Bereidheid om af en toe onderhoudswerk buiten kantoortijd te verrichten (die uren kun je natuurlijk weer compenseren).

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je!

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 11
Maand­salaris Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contract­duur 2 jaar
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor twee jaar. Werk je bij het rijk, dan behoud je je huidige aanstellingsvorm en ga je een interne detachering aan.
 • Een assessment en het inwinnen van referenties kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Dit kan ook betekenen dat we openbare bronnen, zoals social media, raadplegen.
 • Reageren op deze vacature voor senior network engineer? Stuur je motivatie en cv vóór 3 december 2018 via deze link. Wil je eerst meer weten over deze functie, neem dan contact op met Jens Sheriff (coördinator netwerkbeheer) via 070 – 722 26 48.
 • Voor meer informatie over de organisatie of over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Machteld Jurrema (senior corporate recruiter). Bel 070 – 722 26 48 of mail naar machteld.jurrema@acm.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 29-10-2018
Gezien: 190 keer