Deze ICT vacature is meer dan 40 dagen geleden geplaatst.. Maar niet geschoten is altijd mis!

full time ICT vacature Security specialist SOC

van Belastingdienst in Apeldoorn

In de wereld van cybersecurity liggen continu veel en steeds andere dreigingen op de loer. Daarom is geen dag voor mij hetzelfde. Wij hebben ons eigen lab om alle aspecten van ontwerpen, testen en implementeren te kunnen toepassen, om de Belastingdienst veilig te maken en te houden. Rhandy Bouwman – Security Specialist SOC.

Het Security Operations Center (SOC) is verantwoordelijk voor de vertrouwelijkheid en integriteit van belangrijke, veelal privacygevoelige gegevens waarmee de Belastingdienst werkt. Én om die te kunnen garanderen zijn in een tijd van cybercrime, open digitale communicatie en online informatie-uitwisseling preventieve maatregelen niet langer afdoende en is er behoefte aan detectieve en correctieve maatregelen.

In jouw rol van security specialist analist ben je verantwoordelijk voor het monitoren van security events met behulp van tooling (SIEM/IDS systemen). Security meldingen en -incidenten afkomstig uit verschillende bronnen zoals het NCSC, uit beveiligingsupdates, security meldingen, security request of incident meldingen worden nauwkeurig door jouw geregistreerd en gevolgd. Je registreert en identificeert deze meldingen en onderzoekt of er een standaardoplossing voorhanden is. Zo ja, dan handel je de melding af volgens de werkinstructie en anders bespreek je jouw inzichten met de senior security specialist en schakel je met verschillende partijen over de voorgestelde oplossing. Jij blijft de regisseur en verantwoordelijk voor verder beheer van de openstaande melding.

Als security specialist word je ingezet op jouw kennis, kunde, vaardigheden en voorkeuren. Daarnaast ben je bereid jezelf blijvend verder te ontwikkelen, met name op het gebied van aanval- en penetratietesten. In de nabije toekomst zal je deze testen zelfstandig moeten kunnen uitvoeren en is jouw opgebouwde expertise vereist bij topics als vulnerabilityscanning, forensics en threatintelligence.

Word jij de nieuwe collega van Rhandy Bouwman? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Peter Dalenoort

Functie eisen

 • Je beschikt over een hbo werk- en denk niveau en je bent bij voorkeur in het bezit van het hbo-diploma in een relevante ICT-richting, het liefst (technische) informatica.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie of in een functie binnen het domein cybersecurity.
 • Je beschikt over kennis van netwerken, systemen, besturingssystemen en applicaties.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Security Monitoring.
 • Je voldoet aan of leert voor het basis opleidingsprofiel SOC (SIEM opleiding, SANS trainingen SEC 401, SEC 501, SEC 504, Taranis, Transits 1 & 2.).
 • Je beschikt over basiskennis van aanvalstechnieken en/of malware.
 • Je hebt kennis van Threat Intel systemen.
 • Je beschikt over algemene kennis van beheer-, beveiligings- & projectmethodieken (ITIL, ISO 27001/2 en PRINCE2).
 • Je hebt bij voorkeur kennis van (de policies en procedures rondom) het security beleid.
 • Je bent bereid jouw medewerking te verlenen aan een veiligheidsonderzoek niveau A van de AIVD.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • initiatief
 • zelfontwikkeling

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels. Je wilt graag zelfstandig opereren en tegelijkertijd vind je samenwerken ook plezierig. Je hebt oog voor zowel de relatie als het resultaat en je bent bereid om buiten kantooruren en op andere locaties werkzaam te zijn. Én integriteit is voor jou een vanzelfsprekende waarde.

Medewerkers van het SOC verrichten werkzaamheden in Consignatie (standby) diensten. Daarnaast is het SOC deelnemer in het Nationaal Response Netwerk van het NCSC. Als medewerker kun je derhalve opgeroepen worden bij calamiteiten om werkzaamheden te verrichten, anders dan in de standplaats.

Voor deze functie bij het Security Operation Center is een Verklaring van geen Bezwaar op basis van een Veiligheidsonderzoek Niveau A van de AIVD noodzakelijk.

Wat: Eerlijkheid, onafhankelijkheid, loyaliteit, integriteit. Dat zijn de vier belangrijkste criteria die in het veiligheidsonderzoek worden onderzocht.

Waarom: In een vertrouwensfunctie kunnen personen in aanraking komen met vertrouwelijke of staatsgeheime informatie. Er moet daarom onderzocht worden of zij geen veiligheidsrisico vormen.

Taak van de AIVD: Het veiligheidsonderzoek wordt door de AIVD uitgevoerd of onder mandaat van de AIVD door de Koninklijke Marechaussee (KMar), de politie of door de Dienst Bewaken en Beveiligen van de Landelijke Eenheid.

Arbeidsvoorwaarden
Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving De werkzaamheden in deze functie zijn ingedeeld in schaal 10 van het BBRA ’84. Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal 4313,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaartoeslag. Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.
Maand­salaris Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duurMinimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 40

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Selectie? Middels een Capture The Flag (bij en georganiseerd door het SOC) kun je je kwaliteiten laten zien.

Een (online) voorselectietest of een assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je via deze link reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 17-09-2018
Gezien: 3404 keer