part time ICT vacature Functioneel Beheerder

van Hogeschool Arnhem Nijmegen HAN in Arnhem

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zoekt voor de Service Unit Marketing, Communicatie en Voorlichting, voor de campus in Arnhem, zo spoedig mogelijk een

Functioneel Beheerder 0,8 – 1,0 fte

“In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren”

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Als functioneel beheerder werk je op het grensvlak van communicatie en ICT. Je bent de schakel tussen collega’s die werken aan communicatievraagstukken en collega’s die werken aan ICT oplossingen. Jouw takenpakket is divers en uitdagend. Het ene moment ben je druk met het oplossen van eerste- en tweedelijns meldingen. Het volgende moment help je collega’s bij het gebruik van CMS (Roxen) en de WordPress-weblog-omgeving, zet je een nieuwe microsite op of bouw je een moment van reflectie in om te kijken welke meldingen kunnen worden omgezet naar concrete verbetervoorstellen.

Je bent verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking van alle in gebruik zijnde (web)applicaties (o.a. SiteImprove, Summit, Brandspot) en je bent vraagbaak op het gebied van e-marketing (met het opzetten, samenstellen en verzenden van digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen), digitale toegankelijkheid en toepassing van wet- en regelgeving. Ook alle vragen vanuit de ondersteunende organisatie op het gebied van CRM Microsoft Dynamics (decentraal functioneel beheerder) komen bij jou terecht. Vanuit die rol neem je deel aan periodieke overleggen met de andere decentrale functioneel beheerders.

Tot slot lever je een actieve bijdrage aan het beheer en de doorontwikkeling van het CRM-systeem. Dit in samenwerking met 3 collega-functioneel beheerders en front- en backend-ontwikkelaars. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en bovendien neem je deel aan webprojecten.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van ICT, communicatie en/of mediadesign. Je hebt een focus op webontwikkeling en je bent op de hoogte van en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie. Je werkt nauwkeurig, streeft naar kwaliteit en bent proactief, servicegericht en leergierig. Je kunt zowel zelfstandig als in een (agile) team werken. Je weet jouw ideeën op heldere wijze te verwoorden, zowel op schrift als in het contact met anderen. Verder ben je flexibel, gedreven en stressbestendig én, niet onbelangrijk, gewoon een fijne collega die een stuk werkvreugde meeneemt naar de afdeling. Kennis van HTML/CSS en het werken met een CRM-systeem zijn een pré.

Wat bieden wij jou?
Een boeiende baan in een dynamische en informele werkomgeving. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Afhankelijk van jouw functioneren en de ontwikkelingen binnen de organisatie volgt mogelijk verlenging. Je wordt aangesteld in de functie van Functioneel Beheerder niveau 3. Afhankelijk van jouw ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal EUR 3635,26 (cao-hbo schaal 9) bij een fulltime aanstelling. Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede voorzieningen op het vlak van pensioen, ziektekosten, scholing en studiefaciliteiten, mobiliteit en ouderschapsverlof.

Wil je meer informatie?
Mee over de HAN lees je op www.han.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer J. Geven, M (06) 46836119.

Heb je belangstelling?
Wanneer je je in bovenstaand profiel herkent en je voldoet aan de eisen, ga dan naar www.han.nl/vacatures om uiterlijk voor 31 juli 2018 online te solliciteren (via de sollicitatieknop onder aan in de vacaturetekst voor deze functie) of solliciteer via deze link. Je kunt je motivatiebrief richten aan de heer Geven. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op andere wijze worden verstuurd, worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure voor deze vacature kun je contact opnemen met HANatWork, T (026) 369 16 71.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de dienstbetrekking.

Waar ga je werken?
Marketing, Communicatie en Voorlichting (MCV) is het interne marketing- en communicatiebureau van de HAN. Hier werkt een enthousiast en hecht team van circa 60 professionals aan het (proactief) ontwikkelen, aanbieden en uitvoeren van marketing-, (interne) communicatie- en voorlichtingsactiviteiten. Doel van ons bureau is het management zo goed en efficiënt mogelijk adviseren en ondersteunen bij het positioneren van de HAN als toonaangevende kennisinstelling in de regio. Een uitdagend doel dat iedere MCV’er prikkelt om zijn of haar strategische, creatieve en organisatorische talenten volop in te zetten. MCV is mede verantwoordelijk voor ontwikkeling en beheer van de HAN-webvoorziening, waaronder HAN.nl, HAN-blogs en het HAN-intranet (Insite). Daarnaast adviseren wij in- en externe klanten over de inzet van nieuwe media.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 10-07-2018
Gezien: 156 keer