Deze ICT vacature is meer dan 40 dagen geleden geplaatst.. Maar niet geschoten is altijd mis!

full time ICT vacature Soldaat Verbindingen (ICT) Chauffeur Luchtmobiel

van Ministerie van Defensie in Diverse locaties

Heb jij minimaal een MBO niveau 2-diploma ICT-Medewerker of MBO niveau 2-diploma Mechatronica en heb je affiniteit met techniek? En wil je nu je kennis in praktijk brengen? Als Soldaat Verbindingen (ICT) Chauffeur kun je ICT-werk afwisselen met lichamelijke oefening en chauffeurswerk. Zo blijft je hoofd en je lijf in conditie.

Wat ga je doen?
De Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare eenheid die binnen 20 dagen, waar ook ter wereld, ter plaatse kan zijn om hulp te verlenen of een conflict te bestrijden. Helikopters garanderen de Luchtmobiele Brigade een snelle troepeninzet en zorgen ook voor het vervoer van wapens, materieel, voeding en andere voorraden. De Verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatieapparatuur en verbindingen. Denk hierbij aan telefoon, radio, computers en satellietverbindingen. Ook verzorgt de Verbindingsdienst de postbezorging bij de Koninklijke Landmacht. Deze werkzaamheden worden voor het grootste deel uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen. Als Soldaat Verbindingen (ICT) ben je verantwoordelijk voor het installeren, bedienen en onderhouden van diverse kabel en radionetwerken. Daarnaast los je kleine ICT- en verbindingsproblemen op. Je bestuurt een licht voertuig en zorgt ook voor het onderhoud ervan. Je levert verder een bijdrage aan beveiliging en camouflage van je opstelling en onderhoudt je materiaal.

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij een van de eenheden van de Luchtmobiele Brigade in Assen of Schaarsbergen. Je neemt ook deel aan oefeningen. Zoals iedere militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Na indiensttreding volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel van 6 maanden in Schaarsbergen. Daarna doe je de vakgerichte opleiding bij de School Verbindingsdienst in Amersfoort en een eventuele aanvullende rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden. Je opleiding duurt in totaal circa 10 maanden.

Wie zoeken we?

 • Je hebt minstens een diploma MBO niveau 2-diploma Medewerker ICT of MBO niveau 2-diploma Mechatronica en affiniteit met techniek.
 • Je bent bij aanvang van de opleiding minstens 17 jaar en hoogstens 27 jaar en 11 maanden oud.
 • Je lengte is minstens 165 cm.
 • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je moet kunnen zwemmen.

Kijk voor meer informatie over de toelatingseisen en de keuring op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?

 • We bieden je iets wat niet veel andere werkgevers kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
 • Als soldaat ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke ervaring op, die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet.
 • Je ontvangt al salaris tijdens je opleiding. Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring en wordt elk jaar verhoogd.
 • Daarnaast kent Defensie prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een systeem van toeslagen voor oefeningen en operationele inzet, uitstekende sportmogelijkheden en draagt Defensie onder andere bij aan je ziektekosten, reiskosten, je pensioen en eventueel ouderschapsverlof. Kijk voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden op werkenbijdefensie.nl.
 • Binnen de Landmacht zijn er diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs studeren op kosten van Defensie.

Solliciteren?
Voordat je kunt solliciteren moet je een voorlichting hebben gevolgd. Heb je het afgelopen jaar al een voorlichting of infodag bezocht? Dan kun je direct solliciteren via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Defensie, Soldaat, ICT.


« terug naar de home pagina
Is deze vacature vals? Meld het!   
Stuur door naar vriend
Geplaatst op 28-02-2017
Gezien: 11525 keer