Embedded Software Engineer C++

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Embedded Software Engineer C++

Wil jij software ontwikkelen voor hightech producten in uitdagende projecten bij innovatieve klanten? Waarbij jij 100% betrokken bent en waar je techniek kunt combineren met professionele dienstverlening? Dat kan bij Sioux in Eindhoven, een internationale technologiespeler werkzaam voor hightech bedrijven. De perfecte match?

Onze functie
Bij Sioux ga je software ontwikkelen voor producten in de professionele equipment manufacturing (apparatuur productie), consumentenelektronica, telecommunicatie, automotive, life science en medische markt. Als Embedded Software Engineer C++ ben je betrokken bij elke stap van de ontwikkeling. Van requirements tot aan het implementeren en testen. Samen met je team en andere disciplines doe je er alles aan om de software zo goed mogelijk in de dienst van het product te laten staan en tot leven te zien komen.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Het opzetten van een architectuur, technisch ontwerp en de implementatie hiervan.
• Het testen op basis van de specificaties en het technisch ontwerp.
• Het integreren van de verschillende software modules.
• Het schrijven van de bijbehorende documentatie.

Als Embedded Software Engineer ben jij van alle markten thuis. Sioux heeft een veelzijdig projectportfolio, van elektronenmicroscopen tot inkjet PCB printers en van Smart Car systemen tot Digital 3D imaging. Door de diversiteit aan klanten en domeinen krijg je de mogelijkheid om techniek te combineren met professionele dienstverlening. Voor de projecten zit je vaak een langere periode bij Sioux zelf of bij een klant op locatie.

Jouw ervaring
Jouw ambitie ligt in de techniek en je zoekt een baan die ook deze focus heeft. Om deze rol tot een succes te maken neem je graag de verantwoordelijkheid om de opdracht tot een goed eind te brengen. Je bent altijd op zoek naar manieren om jezelf en jouw collega’s naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:
• Je hebt een informatica achtergrond op academisch niveau.
• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de (technische) software ontwikkeling.
• Je bent bekend met het Linux of Windows platform en minimaal de programmeertaal C++.
• Kennis en ervaring met Boost, MFC, QT en SQL is een pré, en je wilt graag je kennis en ervaring uitbreiden.
• Je hebt kennis van of ervaring met verschillende ontwikkelmethoden en technieken (Real-time, OOADUML, Rup, Agile, Kanban, etc.) en je houdt je vakkennis op peil.

Onze cultuur
Plezier in en na het werk is een belangrijk speerpunt binnen ons werkgeverschap. Naast een goede en betrokken sfeer binnen het bedrijf en team, bieden we ook leuke uitjes. Denk hierbij aan gezellige dagjes weg met collega’s en met jouw gezin. Van zomerkarten tot skiën naar buggy rijden en gezellig barbecueën.
Naast de inhoud van het werk vind je de bedrijfscultuur een belangrijk criterium:
• Je komt het best tot je recht in een bedrijf waar embedded software de core competentie is, een bedrijf waar je collega’s dezelfde taal spreken en belangrijke kennisbronnen zijn.
• Je vindt het belangrijk dat je als mens wordt gerespecteerd en dat winst niet alleen de rode draad vormt in het bedrijf.
• Je bent bereid om net dat stapje meer te zetten in een omgeving waar je ondersteund en gewaardeerd wordt door je collega’s.
• Je hecht veel belang aan de mogelijkheden om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Waar kom je te werken?
Welkom bij Sioux, met vestigingen in Nederland, Belgie, Rusland en Vietnam. Al meer dan 18 jaar staan wij voor innovatie, ondernemerschap, vakmanschap en productiviteit. We volgen actief de (technologische) trends in de wereld en vertalen ze met creativiteit en passie naar oplossingen voor klanten. En daar zijn we best trots op. Sioux won de ‘DISA 2013’, ‘Dutch Mechatronica Award’, ‘Beste Ondernemers Visie trofee’, kreeg de onderscheiding ‘Best 1st Tier Supplier Award’ en haalde de ‘Deloitte Fast50’ (fast growing company). Ook als werkgever is Sioux diverse malen onderscheiden: ‘Beste ICT bedrijf om voor te Werken’, ‘Great Place to Work’ en ‘Top Employer ICT Nederland’.

Jouw interesse
Houd jij van nieuwe uitdagingen, technische puzzels en echte afwisseling? Reageer dan via deze sollicitatie link met je CV en motivatie.

Heb je vragen? Hans Odenthal beantwoordt deze graag. Je kunt telefonisch contact opnemen via 040-2677100. Onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.